PC Računala, Laptopi i periferija

Ponosni smo da možemo svim svojim kupcima koji nam već cijelo desetljeće daju svoje povjerenje u gaming svijetu , a i onima koji će to postati, najaviti nove kategorije prodaje u našem webshopu. Ponukani brojnim upitima o stolnim računalima laptopima i periferiji, odlučili smo iste , a sve kako bi zadovoljili potrebe tržišta, i staviti u prodaju. Kao i uvijek, najniže cijene na tržištu očekuju vas u našoj web trgovini. U prodaji su nova te refurbished računala. Što su to “Refurbished” računala?

Kupnjom refurbished (obnovljenog) računala moguće je ostvariti značajnu uštedu o odnosu na kupnju posve novog računala s najnovijim komponentama. Ovdje govorimo o čak 25-50 % nižoj cijeni refurbished računala u odnosu na nove modele usporedivih performansi!

 Mnogi su međutim dosta sumnjičavi kada je u pitanju kupnja refurbished računala obzirom da su ovakva računala došla na loš glas kao rabljeni uređaji sumnjive kvalitete koji su nepouzdani i često se kvare. No jeli to doista tako? Što su zapravo refurbished računala?

Refurbished računalo nije rabljeno računalo!

Moderna tehnologija napreduje iznimno brzo, te proizvođači svake godine predstavljaju najnovije modele računala s podrškom za najnovije tehnologije. Zbog toga na tržištu postoji jako mnogo neprodanih „starijih“ modela računala koji potom trgovci vraćaju proizvođačima. Ovdje govorimo o neprodanim zalihama ili višku proizvodnje. Proizvođač nakon povrata temeljito pregleda ovakva računala, te se potom ovi modeli po znatno povoljnijoj cijeni prodaju kao refurbished (obnovljena) računala.

Masovna proizvodnja elektroničkih uređaja danas neminovno dovodi do određenog postotka nepredviđenih grešaka i nepravilnosti pojedinih komponenata računala koja se prodaju na tržištu. Nakon što kupac odmah nakon kupnje ustanovi određenu nepravilnost (neispravan ekran, matična ploča grafička kartica), ovakav uređaj obično se vraća u trgovinu ili servis, a kupac kao zamjenu dobije posve novo računalo. Računalo kod kojeg je ustanovljena određene nepravilnost potom se vraća proizvođaču koji pristupa otklanjanju postojeće nepravilnosti u kontroliranim uvjetima. Potom se  ovakvo računalo detaljno testira te se, nakon što se utvrdi besprijekorno stanje, prepakirava i prodaje kao refurbished (obnovljeno) računalo!

Nakon što smo objasnili što je zapravo refurbished (obnovljeno računalo) donosimo 5 ključnih razloga zbog kojih se isplati kupiti refurbished računalo koje odgovara vašim potrebama, bez obzira dali je riječ o stolnom, prijenosnom, poslovnom ili kućnom računalu

1. Značajna ušteda u odnosu na najnovije modele!

Kupnjom refurbished računala možete uštedjeti 25-50 % u odnosu na cijenu najnovijih modela računala, što je složit ćete se značajna ušteda. Primjerice kupujete li računalo za školarce ili studente svakako se zapitajte treba li im doista najnovije računalo? Poprilično smo sigurni kako će odgovarajuće refurbished računalo biti posve dovoljno za njihove potrebe.

Ukoliko kao poslovni korisnik nabavljate veći broj računala zasigurno ćete kupnjom refurbished modela ostvariti značajnu uštedu, a ostatak sredstava možete uložiti u poboljšanje poslovanja.

2. Pouzdanost i sigurnost zahvaljujući prisutnom jamstvu!

Refurbished računala isključivo kupujte kod provjerenih trgovaca koji nude odgovarajuće jamstvo na uređaje! Pouzdanost ovakvih uređaja jamči sam proizvođač i oni se po kvaliteti uopće ne razlikuju od računala iz redovne prodaje.

Primjerice svi uređaji iz Renew and Refurbished programa na dolaze s odgovarajućim jamstvom u trajanju od 12 mjeseci s mogućnošću produljenja do 24 mjeseci.

Jedino kupnjom refurbished računala kod provjerenih trgovaca koje nude odgovarajuće jamstvo biti ćete sigurni da ne kupujete „mačka u vreći“, već pouzdano i dugotrajno računalo!

3. Odgovarajuće performanse!

Najnoviji računala obično posjeduju najnovije komponente poput moćnih i brzih procesora, memorija ili grafičkih kartica. No treba li vam doista najnoviji procesor ili će par godina stariji biti sasvim dostatan za vaše potrebe? Opravdava li potencijalno veća računala snaga značajno veću cijenu? Koja opcija nudi bolju vrijednost za novac tijekom cijelog vijeka korištenja računala?

Jasno najnoviji modeli računala doista nude nešto bolje performanse i podršku za najnovije tehnologije. Međutim ukoliko koristite računalo za uobičajene uredske poslove ili kod kuće ne treba vam najnovija tehnologija ili najmoćniji procesor. Općenito gledano u većini najćešće korištenih aplikacija vrlo teško ćete primijetiti razliku u brzini između najnovijeg i računala starog nekoliko godina.

Refurbished računala u pravilu omogućuju vrlo respektabilne performanse usporedive s novijim modelima!

4. Praktičnost i svestranost!

Uvijek je dobro imati mogućnost izbora! Refurbished računala omogućuju nam dodatnu mogućnost izbora na IT tržištu, a pritom su cjenovno povoljnija. Bilo da kupujete stolno, prijenosno ili tablet računalo za kućnu, poslovnu ili profesionalnu namjenu, refurbished računala proširuju ponudu i često omogućuju korisnicima da vrlo povoljno nabave modele računala kojih više nema u redovnoj prodaji.

Kupujute li računalo za školarce ili studente za očekivati je da će ovakvi uređaji biti izloženi znatno manje pažljivom načinu korištenja, pa s te strane refurbished računala imaju daleko više smisla od novih modela.

Refurbished modeli vam također mogu omogućiti da kupite računalo kakvo ste htjeli, ali si ga zbog financijskih razloga niste mogli priuštiti. Poznato je kako su Appleova MacBook prijenosna računala najkvalitetnija na tržištu, međutim najnoviji modeli su iznimno skupi. Kupnjom refurbished MacBook prijenosnog računala po znatno povoljnijoj cijeni kompromis ćete napraviti jedino po pitanju hardverskih specifikacija, dok će  refurbished modeli zadržati sve ostale ključne prednosti MacBook prijenosnika poput dizajna, kvalitete izrade i kvalitete ugrađenog ekrana.

5. Ekološka osvještenost- kupnjom refurbished računala čuvate okoliš!

Ponovo korištenje je uvijek bolje čak i o recikliranja! Nema nikakvog smisla reciklirati ili čak uništiti posve funkcionalna nekolika godina starija računala koja se još uvijek mogu koristiti duže vremena. Stoga kupnja refurbished (obnovljenog) računala ima itekako smisla, jer ćete proći jeftinije, a pritom sačuvati okoliš!

ZAŠTO KUPITI RABLJENO RAČUNALO KOD NAS A NE NOVO RAČUNALO PO NISKOJ CIJENI?

Razlog je što mi prodajemo klasu poslovnih računala a u trgovinama se uglavnom prodaju potrošačka računala lošije kvalitete izvedbe.

ŠTO SU POSLOVNA RAČUNALA?

Riječ je o opremi najveće kvalitete koju proizvođač nudi korisnicima za potrebe stabilnog i nesmetanog rada.

KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU POSLOVNE I POTROŠAČKE OPREME?

Razlika je prvenstveno u kvaliteti ugrađenih dijelova kao i izvedbi kućišta. Cjenovno prilagođavanje širem krugu ljudi rezultira lošom kvalitetom samih uređaja.

UŠTEDA U ODNOSU NA NOVE POSLOVNE LAPTOPE?

Cijene novih prosječnih poslovnih laptopa kreću se od 8-10 tisuća kuna, što bi značilo da je kupnja rabljenog računala sličnih performansi povoljnija za 50-70%