PODRŽANI NAČINI PLAĆANJA

  • Plaćanje pouzećem (direktno dostavljaču koji Vam dostavi igru na Vašu adresu koju ste naveli)
  • Transakcijski (općom uplatnicom ili internet bankarstvom)
  • Gotovinsko plaćanje ( dolaskom na našu adresu uz prethodni dogovor)
  • Plaćanje po ponudi

PLAĆANJE POUZEĆEM

Ukoliko izaberete način plaćanja pouzećem, u tom slučaju narudžbu u cijelosti plaćate dostavljaču GLS kurirske službe prilikom preuzimanja pošiljke. Osim ukupnog iznosa narudžbe, dostavljaču nećete platiti nikakav dodatni trošak .

TRANSAKCIJSKO PLAĆANJE

Ukoliko izaberete ovaj način plaćanja, u tom slučaju općom uplatnicom ili internet bankarstvom plaćate po ponudi koja vam se automatski generira nakon što napravite narudžbu te Vam podaci za uplatu stižu na mail, po završenoj narudžbi
Plaćanje internet bankarstvom u velikoj većini slučajeva ne zaračunava nikakvu proviziju na transakciju, što ovisi o samoj banci preko koje imate ugovoreno internet bankarstvo.
Plaćanje općom uplatnicom u banci, pošti ili Fini, zaračunava se provizija na transakciju, stoga je najbolje informirati se o visini provizije prije uplate.

PLAĆANJE PO PONUDI

Ukoliko želite platiti po ponudi, dovoljno je staviti željene artikle u košaricu te kliknuti gumb DALJE. Nakon unosa podataka za dostavu (ime i prezime osobe koja prima dobra te adresu) u rubriku NAPOMENA upisati podatke firme za R1 račun te naposljetku odabrati kao način plaćanja na dnu stranice TRANSAKCIJSKO PLAĆANJE i kliknuti na gumb KUPI. Ponudu sa ispisanim podacima dobiti ćete na email te nakon plaćanja iste nam pošaljite potvrdu o uplati. U slučaju da niste dobili email sa ponudom, molimo provjerite spam (smeće) folder Vašeg email pretinca. Ponuda je neobavezujuća, a ista istječe nakon 48 sati u slučaju da uplata u tom vremenskom roku nije izvršena.

Odabirom načina plaćanja kao TRANSAKCIJSKI , odabrali ste kao način plaćanja uplatu na račun tvrtke INFO MARK d.o.o.

Artikal smatramo kupljenim sa vaše strane u trenutku kada je vidljiva uplata na našem računu.

Rezervacije nisu moguće, u smislu “kupovine” proizvoda te plaćanje nakon isteka vremena za koje je tvrtka INFO MARK d.o.o. odabrala kao dopušteno, a to je 48 sati.

Svi artikli naručeni na našim stranicama, a za iste je kao način plaćanja odabrano TRANSAKCIJSKI, podložni su isteku zaliha i promjeni cijena sve do trenutka dok ne zaprimimo uplatu na račun firme, kao što ste izabrali prilikom kupovine.

U slučaju da za naručeni artikal uplata ne bude izvršena u roku 48 sati, zadržavamo pravo brisanja narudžbe.

PDV 25%

Sve navedene cijene proizvoda i usluga na ovoj internet stranici/web trgovini (www.infomark.hr) sadrže zakonom Republike Hrvatske propisani porez na dodanu vrijednost (PDV) od 25%

REKLAMACIJE i OBRAZAC ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Slike i opisi proizvoda na web stranici su ilustrativne prirode i ne moraju odgovarati stvarnom izgledu i karakteristikama proizvoda te kupac ne može reklamirati ovaj segment. Društvo INFO MARK d.o.o. čini sve kako bi opis i slike proizvoda bile što točnije, no moguće su izmjene od strane proizvođača (slike covera, font covera , boja kutije itd) za koje naše društvo ne odgovara. Jamčimo da će željeni artikal biti i dostavljen, a slika na vanjskoj kutiji podložna je promjenama ovisno o proizvođaču te dobavljaču igre.

Dužnost i obaveza kupca je da čuva račun i eventualni jamstveni list dobiveni uz naručeni artikal. Samo uz račun koji je kupac dobio uz kupljeni artikal, moguće je ostvariti pravo jamstva na artikle kupljene u našoj trgovini. Nadalje, račun je jedini dokaz kupovine u našoj internet trgovini i svi artikli imaju zakonski propisano jamstvo uz predočenje računa.
U slučaju tehničke neispravnosti proizvoda, kupac je dužan reklamirati proizvod u roku od 20 (dvadeset) dana od primitka. Nakon što izvrši reklamaciju (putem e-maila, kako bi postojao pisani trag i dokaz o tome), kupac je dužan poštom ili kurirskom službom po želji, vratiti naručeni proizvod zajedno sa kopijom odgovarajućeg računa i garancijskim listom (ukoliko se radi o tehničkom proizvodu) davatelju jamstva (društvo infomark d.o.o. ili partner društva), a o tome će biti obavješten nakon prvog reklamacijskog emaila. INFO MARK d.o.o. dužan je ukloniti kvar ili kupcu poslati novi zamjenski proizvod  u roku od 30 radnih dana od primitka, ukoliko je do reklamacije došlo zbog tehnički neispravnog proizvoda pod uvjetom da je proizvod i dalje pod jamstvenim rokom. Ukoliko je došlo do reklamacije naručenog proizvoda, INFO MARK d.o.o. dužan je u roku od 30 (trideset) radnih dana od primitka poslati popravljeni ili zamjenski proizvod ili izvršiti povrat plaćenih sredstava na tekući/žiro račun kupca za naručeni proizvod, ukoliko popravak ili zamjena proizvoda nije moguća. Ukoliko kupac zatraži zamjenu neispravnog proizvoda ili popravak neispravnog proizvoda, troškove dostave povrata prema nama snosi sam, a društvo INFO MARK d.o.o. snositi će troškove ponovnog slanja proizvoda prema kupcu, ukoliko se artikal ponovno šalje kupcu (zamjena neispravnog proizvoda ili popravak istog). U slučaju da društvo Infomark d.o.o. ili partner-davatelj jamstva ustanovi da je proizvod potpuno ispravan (npr. igre ne radi na kupčevom uređaju zbog neadekvatnog hardwera ili softwera ili zbog manjka stručnosti prilikom instalacije igre, a prilikom provjere u servisu se ustanovi da igra radi, nemogućnost povezivanja kamera zbog nestručnosti ili bilo koji drugi primjer gdje je proizvod ispravan, no kupac tvrdi drugačije) troškove slanja nazad, klijent snosi sam, obzirom da se radi o potpuno ispravnom proizvodu. U slučaju povrata novca (u slučaju nemogućnosti popravka artikla ili jednostranog raskida ugovora u zakonski predviđenom roku pod određenim uvjetima navedim na ovim stranicama), isti će biti vraćen na račun stranke, eventualno umanjen za iznos poštarine (u slučaju žurne dostave npr.) koji je tvrtka INFO MARK d.o.o. platila za dostavu prema krajnjem kupcu.
INFO MARK d.o.o. nije odgovoran za eventualna oštećenja i ostale obveze koje se nalaze u domeni dostavljača (kurirska služba), no stoji iza svakog poslanog paketa te u slučaju oštećenja istog, stati će na stranu kupca. Sve igre kupljene od tvrtke INFO MARK d.o.o. imaju engleski jezik kao jezik gameplaya te postoji mogućnost da je samo vanjski omot (u nekim rijetkim slučajevima) na nekom drugom EU jeziku.
Nakon što primatelj pošiljke/kupac preuzme pošiljku od dostavljača i ne uloži nikakav prigovor/reklamaciju kurirskoj službi da nešto nedostaje ili je oštećeno, tvrtka INFO MARK d.o.o. smatra da je kupac primio neoštećeni i potpuni proizvod bez mehaničkih oštećenja kao i bez oštećenja koja nastaju izlaganjem vanjskim utjecajima za koje proizvod nije predviđen (udarci, vibracije, kemijski utjecaji, vlaga, prašina, toplina i slično) jer takva oštećenja nisu pokrivena jamstvom proizvođača te nakon toga ne odgovaramo za gubitak proizvoda ili njegovo naknadno oštećenje nastalo neodgovarajućom uporabom.
Po članku 79 stavka 9 Zakona o zaštiti potrošača, ukoliko se s kutije proizvoda kojeg ste kupili ukloni zaštitna folija, žig, naljepnica ili slično što dokazuje originalno pakiranje artikla, zamjena artikla ili povrat novca nije moguć jer je artikal otvoren te ga više nije moguće staviti u prodaju kao takvog , a radi sprječavanja eventualne zlouporabe i neovlaštenog korištenja ključeva (CD key, Serial key, Serial number, Activation code, tvornička naljepnica i slično). Ukoliko se radi o PC igrama, briga je kupca da provjeri dali njegovo računalo zadovoljava hardverske i softverske specifikacije igre koju kupuje. Navedene specifikacije se mogu naći na stranicama proizvođača igre koju kupac želi kupiti te prije kupovine potrebno je provjeriti na službenim web stranicama igre zahtjeve igre (system requirements). Društvo INFO MARK d.o.o. ne može znati sistemske specifikacije računala kupca  te u slučaju da se za artikal (PC igra, razni softwere i hardweri) koji je kupac tvrdio da ne radi, ustanovi na servisu da radi, isti će biti vraćen kupcu na njegov trošak, a povrat novaca ili zamjena artikla neće biti moguć, ako je isti poslan na servis uz tvrdnju da ne radi. U slučaju da se ipak ustanovi da isti ne radi, kupac će po želji, a ovisno o uvjetima kupovine navedenim na našim stranicama, moći zatražiti povrat novaca ili zamjenu artikla.

Kada je kupac pravna osoba, na njega se ne primjenjuje pravo na jednostrani raskid ugovora u roku od 14 dana. Kod pravnih osoba se primjenjuje Zakon o obveznim odnosima i Zakon o elektroničkoj trgovini.

Društvo INFO MARK d.o.o. zadržava puno zakonsko pravo storniranja narudžbe, prednarudžbe i rezervacija ako posumnja u vjerodostojnost iste ili iz bilo kojeg drugog razloga. Narudžbe, prednarudžbe i rezervacije ne predstavljaju kupovinu jer je ista trenutak kada je roba ili usluga plaćena, a roba preuzeta.

OBRAZAC ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Potrošač je dužan prije isteka roka za jednostrani raskid ugovora obavijestiti trgovca o svojoj odluci da raskine ugovor i to putem obrasca za jednostrani raskid ugovora ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave kojom izražava svoju volju da raskine ugovor. Izjavu o raskidu ugovora potrošač je dužan poslati prije isteka predviđenog roka za raskid ugovora. Rok za jednostrani raskid ugovora je četrnaest (14 ) dana, a isti počinje teći od trenutka uručenja artikla subjektu koji pokreće jednostrani raskid ugovora. U slučaju da su svi preduvjeti jednostranog raskida ugovora zadovoljeni (NEOŠTEĆENA ROBA KOJA SE MOŽE PONOVNO STAVITI U PRODAJU ITD), kupac može vratiti naručenu robu prodavaču/dobavljača ovisno o naputku koji će dobiti od tvrtke INFO MARK d.o.o. o svom trošku, nakon čega će tvrtka INFO MARK d.o.o. izvršiti povrat novaca na račun kupca, umanjen za eventualne troškove slanja prema kupcu(troškovi slanja+trošak pouzeća)), na račun kupca. Tvrtka INFO MARK d.o.o. sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ne sudjeluje u podmirenju troškova povrata robe. U slučaju fizičkog oštećenja artikla, isto će biti poslano na vještačenje kako bi se utvrdilo jeli isto nastalo lošom manipulacijom kupca i fizičkom silom što jamstvo ne pokriva.

JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA- OBRAZAC

Sadržaj i oblik toga obrasca propisao je ministar gospodarstva Pravilnikom o sadržaju i obliku obavijesti o pravu potrošača na jednostrani raskid ugovora sklopljenih na daljinu i ugovora sklopljenih izvan poslovnih prostorija. Taj Pravilnik propisuje oblik i sadržaj obavijesti o pravu potrošača na jednostrani raskid ugovora sklopljenih izvan poslovnih prostorija i ugovora sklopljenih na daljinu te sadrži i upute potrošačima kako jednostrano raskinuti takve ugovore i u kojem roku.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora možete pronaći na sljedećem linku:

https://infomark.hr/wp-content/uploads/2018/12/OBRAZAC-ZA-JEDNOSTRANI-RASKID-UGOVORA.odt

UPLATE IZVAN HRVATSKE I SLANJE IZVAN REPUBLIKE HRVATSKE

Za uplate na račun tvrtke INFO MARK d.o.o. izvršene izvan Hrvatske, molimo obratite se banci iz koje se uplata vrši o naknadama i troškovima SEPA transakcija jer društvo INFO MARK d.o.o. ne može znati provizije banaka izvan Republike Hrvatske. Tvrtka INFO MARK d.o.o. posluje samo na teritoriju Republike Hrvatske te se dobra ne šalju van granica RH.

Kupnjom u našoj web trgovini smatra se da ste prihvatili sve navedene uvjete iznad.