-28%

PS4 Sniper Elite 4

449.00 Kn 325.00 Kn

Okvir igre je „partizanski“, ali je glavni junak Karl Fairburne dovoljno fleksibilan da sami možete diktirati svoj stil borbe, barem na prve dvije postavke težine. Skidanje neprijatelja iz daljine sa snajperom je najatraktivnija opcija koja se i najviše nagrađuje. Riskantnija opcija rešetanja sekundardnim oružjem također je moguća, tako da vas igra ne ograničava na samo jedan način igranja, što je dobra stvar.

Može se doduše učiniti da ste prisiljeni ubijati i uništavati što više neprijatelja i vozila jer na taj način dobivate iskustvo za otključavanje vještina i dodataka za oružja. No, balans je zapravo odlično postavljen – vještine koje otključavate ne donose vam veliku prednost, a oružja ionako možete mijenjati tijekom same misije ako naletite na neko učinkovitije. Nitko vam, recimo, ne brani da čitavu igru pokušate preći uz minimalan broj ispaljenih metaka. Postoje čak i izazovi koji vas u principu potiču na to, samo je glupo što se otkrivaju tek kad završite misiju.

Kampanja se proteže na nekih desetak sati, što je sasvim pristojna trajnost s obzirom da bi sve više od toga bilo zamaranje. Mušice virtualnih fašista i nacista ipak je lakše prihvatiti kad se igra prelazi kooperativno. Kao i u prethodnim dijelovima, kampanju možete podijeliti s još jednim igračem, a iznenađujuće je koliko je dinamika rješavanja misija tada drugačija nego u solo igri, pogotovo ako nemate zvučni kontakt s drugim igračem. Najveća razlika je u tome što nema snimanja pozicije nego morate funkcionirati kao tim i pomagati si međusobno u nevolji.Sniper Elite 4 je jedna od rijetkih igara u kojoj je kvaliteta grafike vrlo važna. Nije svejedno vam je li slika oštra slika na ekranu ili nije, jesu li teksture u daljini mutne ili nisu… Što je slika oštrija i čišća, to je, barem u teoriji, lakše uočiti metu dok ciljate. Igra je tu uglavnom korektna, iako mi se više puta događalo da u multiplayeru protivnika zamijenim s vegetacijom – ne zato jer su slični, nego zato što vegetacija izgleda drugačije kad se gleda izdaleka i kad se zumira na nju.

Category: Tag:

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “PS4 Sniper Elite 4”

Your email address will not be published. Required fields are marked *