PS4 Wolfenstein The New Order

Original price was: 26.41 €.Current price is: 19.24 €.

Wolfenstein je kao serijal oduvijek imao prepoznatljivu premisu smještenu u doba Drugog svjetskog rata. Glavni junak priče je William ‘B.J’. Blazkowicz, američki vojnik koji se bori protiv nacista. No naravno, ne bi to bilo fora da je riječ o običnim nacistima. Ovdje govorimo o naprednim nacistima, koji imaju tehnologiju nezamislivu za današnje standarde, a kamoli za sredinu dvadesetog stoljeća. Sve se to dakako odvija u maštovitoj viziji povijesti – nemojte ništa što ste naučili iz Wolfenstein igara spominjati profesoru iz povijesti, neće biti oduševljen.

U ovoj verziji alternativne povijesti, susrećemo neke već poznate likove. Protagonist kojim ujedno i upravljate je gospon Blazkowicz, kao što je bilo i za očekivati, ali pojavljuje se tu i njemački general Wilhelm Strasse, jednostavno poznatiji po nadimku Deathshead. Njega smo već susretali u RTCW, a ovdje ima još veću ulogu kao glavni negativac. Deathshead je zli znanstvenik, doktor, skroz ćaknut lik uglavnom, koji vrši eksperimente na zatvorenicima i unapređuje nacističku vojsku, stvarajući ogromne robote, čudovišta i slične nakaze koje treba upucati.

The New Order počinje misijom u Drugom svjetskom ratu koja pođe po zlu. Blaskowicz biva zatočen, a Deathshead njega i suborce prvo malo muči pa onda odluči i ubiti, ali (gotovo) svi svejedno uspijevate pobjeći. Prilikom bijega, Blazkowicza pogađa šrapnel u glavu te on ostaje bez svijesti. Ne samo to, već ga pronalaze nekakvi ribari i odvode u Poljsku bolnicu gdje on u vegetativnom stanju provodi četrnaest godina. Budi se baš u trenutku kada nacisti na silu zatvaraju tu bolnicu pa odmah nastavlja gdje je stao, koljući naciste glavom bez obzira.gameplay ostaje zabavan i privlačan, stvarno je teško ispustiti kontroler/miša/tipkovnicu iz ruku. Wolfenstein nisam igrao kada bih imao sat vremena praznog hoda do nekog dogovora, češće je to bilo „Hej, sutra mi faks počinje tek u podne!“ i onda jedan cjelonoćni maraton Wolfensteina. Sve to stoji dok se ne susretnete s bossovima. Stvarno me boli to reći, jer sam veliki ljubitelj bossova u igrama. The New Order je sadržajno i zabavno FPS iskustvo koje odskače iz mora modernih pucačina svojom pričom, mehanikom, dizajnom i trajnošću. Ako je ovo novi poredak igara, pa makar i samo Wolfenstein franšize, ja vam preporučujem da odigrate ovaj naslov.

Cijen: 145,00 KN

Nema na zalihi

Kategorije: , Oznaka: