PlayStation 4 500GB F Chassis Black

209,99 

Sony Playstation 4 je napravio veliki hardverski odmak u odnosu na sve prethodnike, koji su koristili custom made hardver. Sony PS3 je koristio moćne Toshibine Cell procesore, no novi PS4 koristi, u osnovi, PC hardver. Osmerojezgreni AMD-ov CPU x86 arhitekture te AMD-ova grafika klase Radeona 7870 upareni su s 8 GB super brzog GDDR5 RAM-a i s 500 GB / 1 TB mehaničkim diskom te Blu-ray optikom.

Ključna riječ je integracija. Sony PS4 koristi AMD APU, što znači da su i CPU i GPU na istom čipu, zajedno s vrlo brzih 4 MB cachea te dijele i spomenutih 8 GB RAM-a. Upravo zbog integracije sve navedeno u praksi radi znatno bolje od PC računala sličnih specifikacija koja moraju slati podatke kroz razne, relativno spore, sabirnice.

 

I na kraju, ne zaboravimo – developeri PC igre moraju prilagoditi za stotinjak konfiguracija, dok je PS4 jedan, jedini i jedinstveni. Optimizacija je daleko jednostavnija, možete se koncentrirati na izvlačenje zadnjeg atoma snage iz hardvera konzole.

 

Kako to izgleda, znamo iz prethodnih generacija: svake godine igre izgledaju za klasu bolje.

 

 

 

Sony Playstation 4 cool mogućnosti

 

Share Play – pozovite prijatelja u igru, iako je on – nema! Putem live streaminga imate sat vremena za isprobavanje novog hit naslova. No, ta štoperica se može resetirati. Koliko god puta želite…

 

 

Web browser – znamo, nije to nikakvo čudo, no Sony je napravio izvrstan web browser baziran na WebKitu (kao i Chrome i Safari).

Media Sharing – pritiskom na Share tipku na DualShock 4 kontroleru dobit ćete pregled zadnjih 15 minuta gameplaya.

Earn 105 InfoStars worth 5,25 
SKU: 3201050157 Kategorije: , , ,